Kategorier
Pressemelding

Pressemelding Spanstind Rundt 2016, Lavangen Idrettsforening

Vinterens eventyr!
Strålende sol, nysnø og nypreparerte løyper, god stemning langs løypa med bålrøyk og latter, frivillige og turløpere i godt humør! Dette ble rammen for årets påsketurrenn av de sjeldne! Gårdagens snøkaos var glemt, til tross for preparering av løyper som ingen ende ville ta. Mens deltakere våknet i morrest til strålende sol, hadde løypemannskapet jobbet hele natten i tett snøfall for å skape gode forhold til Skjærtorsdagens tradisjonelle turrenn i Lavangen. Det ble med andre ord et eventyr for alle oss som deltok i og utenfor sporet under årets Spanstind Rundt – nr. 32 i rekken!
Ny deltakerrekord!
Årets liste med turløpere og konkurranseløpere viste ny deltakerrekord med 450 deltakere! Andelen med turløpere har økt, mens det var noen færre konkurranseløpere enn i fjor. Det er kanskje viktig å ha en eller flere nasjonale eliteløpere som deltakere for å trekke til seg flere i konkurranseklassene. I fjor deltok Finn Hågen Krogh, og da deltok hele 90 langrennsløpere i konkurransen. Turløpere trekker imidlertid andelen opp og skaper deltakerrekord, og det lover godt for neste års eventyr!
Tradisjonsrenn for familie og venner
Spanstind Rundt har i alle år vært et populært turrenn for familier, besteforeldre, venner og andre grupperinger. I år hadde blant annet jentelaget til Salangen/Lavangen sin treningsøkt i skisporene rundt Spanstinden. Det er mange utflytta Lavangsværinger, som kommer hjem til påske for blant annet å delta i turrennet. Erling Hanssen i LIF, fremhevet under premieutdelingen at Lavangen kommune har tatt imot mange flyktninger på tampen av fjoråret. Flere av disse fikk ski i november, og viste både dyktighet og mot ved å gjennomføre 21 kilometer under dagens turrenn. Det står det stor respekt av!
Årets vinnere!
Martin Mikkelsen, Medkila SL, ble årets raskeste løper under Spanstind Rundt 2016. Tiden hans ble på 00:59:27. Mikkelsen beskriver dagens løp som et knallhardt løp med trådt føre og noe vind. Han måtte jobbe hardt for å komme i mål under timen og for å holde konkurrentene unna. Martin’s bror Eirik Mikkelsen, også Medkila SL, kom på andre plass med tiden 01:01:58. Vinneren skryter av LIF som har klart å få til et flott skirenn med flotte løypetraseer, spesielt med tanke på forutsetningene som værgudene la til rette for døgnet før. Blant damene var det Lovise Heimdal, Bardu IL, som vant med tiden 01:10:19. Kathrine Kvernmo, Bardu IL, kom på andre plass med tiden 01:11:04. Det var stor kvinnedeltakelse fra Bardu IL, som også fikk napp i vandrepokalen for beste 3-kvinnerslag. Se eventuelt resultatliste for årets Spanstind Rundt på egen hjemmeside.
Takk og velkommen tilbake!
LIF ved rennleder Marcus Nygård, vil takke alle frivillige som var med på å legge til rette for dagens Spanstind Rundt, samt en stor takk til alle deltakere i sporet og utenfor sporet, og til slutt en stor takk til hovedsponsorene Sparebanken Narvik og Salaks AS, samt andre næringsaktører som bidro med premier i dag!
Spanstind Rundt – årets vintereventyr – er over for denne gang! Vi ønsker velkommen igjen til neste år!