Kategorier
Pressemelding

SPANSTIND RUNDT – Et nordnorsk turrenn og påskeeventyr i medvind!

Spanstind Rundt er et tradisjonsrikt turrenn som i år arrangeres for 35. gang. Turrennet har blitt det store påskerennet for både eliteløpere og trimløpere i nord, og går av stabelen Skjærtorsdag hvert år. Også feriegjester og utflytta fra region legger påskeferien hjem for å delta år etter år. 

I 2017 ble det satt deltakerrekord med 456 deltakere. De var 378 deltakere i trimklassen og 78 deltakere i konkurranseklassen.

Rennet er 19 km og går i klassisk stil. Løypetraseen følger foten av Spanstind i Lavangen kommune med startpunkt Tennevoll/Skavmodalen. Deretter går traséen opp Rødbergan og over Fjordbotneidet. I år løypen lagt litt om slik at man går forbi flyvraket fra 2. verdenskrigen som ligger på Fjordbotneidet. Løypa tar en tur inn i Gratangen kommune for så å svinge mot  mål på Lapphaugen.

Rennleder Marcus Nygård har stor tro på at det kan bli spennende i konkurranseklassen i år. På damesiden kommer Anna Svendsen, så det blir spennende for de andre dameløperne å konkurrere med henne. På herresiden blir det svært spennende, og det er vanskelig å si hvordan det går der, det er flere svært store løpere som kommer, Petter Skinstad, Erik Valnes og Martin Mikkelsen kommer, Martin Mikkelsen har vunnet 4 ganger tidligere så det blir spennende å se hvordan det går i år.

Med gode værprognoser og strålende forhold i skisporet burde alt ligge til rette for et fantastisk turrenn og arrangement Skjærtorsdag. 60 engasjerte og flotte frivillige aktører vil ønske deg velkommen i Lauvhallen og i skisporet! Da burde alt ligge til rette for en ny deltakerrekord og folkefest under årets Spanstind Rundt! Har du enda ikke meldt deg på, kan du gjøre dette på følgende nettside: www.spanstindrundt.no

Årets premiepott er på kr. 15 000  til konkurranseløperne. 

Bidragsytere og samarbeidspartnere er Sparebanken Narvik og Salaks AS. I fjor vant Martin Mikkelsen herreklassen og Anna Svendsen vant kvinneklassen. 

Velkommen til Spanstind Rundt 18. april 2019, – årets nordnorske påskeeventyr!På kvelden skjærtorsdag er det afterski på Fjellkysten, der spiller Duo Dynamic med gitarist/vokalist Remi Kristiansen og vokalist Anne Berit Andersen.